Suomalaiset kanansiivet ja jääkiekkofanit valtasivat Fuengirolan

Järjestelmämme merkitsi tämän uutisen

Hyvä asia:
Suomi
Ruotsi
Sveitsi

Kun jääkiekon MM-kisat käynnistyivät toukokuun 9. päivä, suomalaisilla siipiravintoloilla oli poikkeuksellinen hetki Espanjan Fuengirolassa. The Hook -ravintolaketjun osaomistaja, Juha Vuorio, vei kanansiivet ja suomalaisen urheilukulttuurin aurinkorannikon sydämeen.

Fuengirolassa sijaitseva The Hook tarjoaa tutun yhdistelmän – sporttibaari, olut ja kanansiivet – jotka houkuttelivat jääkiekkokansan paikalle. Ravintola on kuin kopio Suomessa toimivista ketjuravintoloista, mutta palmujen reunustama rantabulevardi ja merinäköala erottavat sen Pohjolan vastineista.

Ravintolan kanansiivet ovat aidosti suomalaisia ja täysin erilaisia kuin paikalliset espanjalaiset siivet. Vuorio päätti tuoda siivet Suomesta asti, koska paikalliset versiot eivät yksinkertaisesti pärjänneet vertailussa – ne olivat liian isoja ja maultaan erilaisia. Joka kuukausi yli tuhat kiloa kanansiipiä kuljetetaan kylmäautoilla Espanjaan, missä ne varastoidaan erityiseen kylmähuoneeseen.

MM-kisat tuovat ravintolaan erityistä värinää. Suomalaisia kiekkofaneja hemmotellaan kisastudioilla, joita vetävät legendat kuten Jari Kurri ja Jukka Laaksonen. Ravintola on tullut tutuksi myös monille suomalaisille julkisuuden henkilöille ja asiakkaina on nähty usein esimerkiksi Aleksi Valavuori, Kalle Palander ja Juha Perälä.

Vaikka ravintolan perustaminen Espanjaan ei ollut helppoa, on se tuonut mukanaan ainutlaatuisen kokemuksen. Myös paikalliset espanjalaiset ovat löytäneet tiensä ravintolaan kokeilemaan uusia makuja ja elämyksiä, joita suomalaiset kanansiivet ja jääkiekkokulttuuri tarjoavat.

Alkuperäinen uutislähde: https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/juha-tilaa-kuukausittain-tuhat-kiloa-suomalaisia-kanansiipia-espanjaan-mm-huuma-valtaa-ravintolan-fuengirolassa/9149430